Majka i dijete

Tečaj za buduće mame i tate

Objavljeno 02.04.2009.
Tečaj za buduće mame i tate namijenjen je trudnicama i budućima očevima o kvalitetnom odgoju djece.
Tečaj za buduće mame i tate
 

Nitko nas ne uči kako biti roditelj, a poznato je da su prve 3 godine života najvažnije i da oblikuju ličnost djeteta.

Tečaj za buduće mame i tate dio je programa 'Poticajna obitelj' Centra za edukaciju i savjetovanje 'Sunce'.

Prvi ciklus tečaja proveden je 2007. godine kada je dobio stručna priznanja i istovremeno izazvao visok interes građana što se očitovalo velikim brojem prijava.

Namjera nam je izraditi model i verificirati Tečaj za buduće mame i tate 'Poticajna obitelj', te ga redovito pružati budućim roditeljima te tako im omogućiti lakšu roditeljsku ulogu, još kvalitetnije partnerske i obiteljske odnose, a djeci sretnije odrastanje.

Imali smo priliku čuti od mladih roditelja kako su nezadovoljni jer se na redovnim trudničkim tečajevima ne uči ništa o psihološkom pristupu djetetu. Od mnogih roditelja redovno čujemo da svakodnevno nailaze na izazove u odgoju djece. Nitko nas ne uči kako biti roditelj, a poznato je da su prve 3 godine života najvažnije i da oblikuju ličnost djeteta.

Kroz tečaj budući roditelji na praktičan i zanimljiv način uče principe i postupke važne za razvoj djeteta, za usvajanje osnovnih i dokazanih postupaka za kvalitetan odgoj i razvoj sretne, zrele, poštovane i uspješne djece. Tečaj je predviđen za buduće mame i tate, dakle roditeljski par i BESPLATAN je (tečaj financira GRAD ZAGREB i Nizozemska zaklada CNF-CEE).



Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.