Žensko zdravlje

Žene se rađaju sa strahom od pauka?

Objavljeno 07.09.2009.

BBC

Studija provedena u SAD pokazuje kako žene imaju genetski uvjetovanu averziju prema opasnim životinjama, primjerice paucima.
Žene se rađaju sa strahom od pauka?
 

Nalazi koje je objavio časopis New Scientist sugeriraju kako se žene rađaju s osobinama karaktera naslijeđenima od predaka lovaca/sakupljača koje u kombinaciji s njihovom ulogom zaštitnica djece olakšavaju brigu za potomstvo.

Ranija istraživanja su već pokazala kako je strah od pauka četiri puta češći kod žena.

Istraživanje znanstvenika s University in Pittsburgh je provedeno uz sudjelovanje 10 dječaka i 10 djevojčica kojima su pokazivane različite fotografije pauka.

Pokazalo se kako djevojčice već u dobi od 11 mjeseci pokazuju znakove povezivanja pauka sa strahom, dok kod dječaka to nije bio slučaj ni u starijoj dobi.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.