Ostalo

Studija o utjecaju doniranja bubrega na zdravlje

Objavljeno 11.03.2010.

WebMD

Osobe koje doniraju bubrege već nakon godinu dana nemaju ništa veći rizik za općenito zdravstveno stanje i smrt nego ostatak populacije, objavili su američki znanstvenici s Johns Hopkins University.
Studija o utjecaju doniranja bubrega na zdravlje
 

Ipak, pokazalo se kako donori imaju veći rizik za smrt u roku od 90 dana nakon što im je odstranjen bubreg, piše Journal of the American Medical Association.

Istraživači to objašnjavaju posljedicama složenog operativnog zahvata.

Zbog pomanjkanja organa za transplantaciju od preminulih osoba, posljednjih godina je u razvijenim zemljama u porastu broj živih donora bubrega.

U novoj studiji su korišteni podaci za 80000 osoba koje su između 1994. i 2009. godine donirale bubreg, te su uspoređeni s podacima za 9364 zdravih ispitanika iz kontrolne skupine.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.