Seksualnost

Smanjenjem tjelesne mase protiv erektilne disfunkcije

Objavljeno 07.08.2011.

WebMD

Istraživanje provedeno na University of Adelaide u Australiji je pokazalo kako smanjenje suvišne tjelesne mase može pomoći pri otklanjanju erektilne disfunkcije.
Smanjenjem tjelesne mase protiv erektilne disfunkcije
 

U studiji je sudjelovao 31 muškarac prosječne dobi 60 godina kod kojih je uz višak kilograma godinama bio prisutan i dijabetes tipa 2.

Utvrđeno je kako do poboljšanja erektilne funkcije dolazi kod ispitanika koji su tjelesnu masu uspjeli smanjiti za 5-10%.

Nalazi nekih ranijih istraživanja su sugerirali kako je za ovakvo poboljšanje potrebno tjelesnu masu smanjiti za 30%.

Journal of Sexual Medicine je objavio i kako smanjenje tjelesne mase pridonosi smanjenju negativnog utjecaja upalnih procesa u organizmu te dovodi do povećane prisutnosti spolnog hormona testosterona.

 

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.