Žensko zdravlje

Povećanje stopala u trudnoći

Objavljeno 06.03.2013.

HealthDay

Nova studija američkih znanstvenika s University of Iowa sugerira kako 60-70% žena nakon trudnoće ima trajno duža i šira stopala.
Povećanje stopala u trudnoći
 

American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation piše i kako su ove promjene bile povezane s većim rizikom za artritis.

Riječ je o posljedicama snižavanja luka stopala do kojeg u trudnoći dolazi zbog povećanja tjelesne mase i veće opuštenosti zglobova, dodaju znanstvenici.

U istraživanju je sudjelovalo 49 ispitanica kojima su stopala mjerena u prva 3 mjeseca trudnoće te 5 mjeseci nakon poroda.

Kod nekih žena je nakon trudnoće zabilježeno povećanje duljine stopala za gotovo 1 centimetar.

Najveće povećanje stopala je zabilježeno kod ispitanica kojima je to bila prva trudnoća.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.