Prehrana

Učinak ograničenog unosa kalorija

Objavljeno 03.04.2014.

BBC News

Eksperimenti provedeni na majmunima sugeriraju kako je ekstremno ograničavanje unosa kalorija povezano s dužim trajanjem života.
Učinak ograničenog unosa kalorija
 

Znanstveni časopis Nature Communications piše kako su ranija istraživanja provedena na crvima i miševima imala slične rezultate.

Istraživanje američkih znanstvenika s University of Wisconsin-Madison je trajalo nekoliko desetljeća.

Stručnjaci upozoravaju kako su potrebne dodatne studije prije nego što se provjeri mogućnost ponavljanja ovakvih nalaza na ljudima.

U SAD je u tijeku višegodišnja studija čiji je cilj utvrditi može li 25%-tno smanjenje unosa kalorija rezultirati povećanjem očekivane životne dobi ispitanika.

Prehrana sudionika se temelji na povrću, voću (posebno jabukama) i juhama.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(24)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.