Majka i dijete

Rizici pretilosti u trudnoći

Objavljeno 17.04.2014.

HealthDay

Pretilost na početku trudnoće je povezana s većim rizikom za spontani pobačaj, rođenje mrtvog djeteta ili smrt novorođenčeta, objavili su britanski znanstvenici.
Rizici pretilosti u trudnoći
 

Uočeni rizici su bili najveći za ekstremno pretile žene, pišu istraživači s Imperial College London u Journal of the American Medical Association.

Te su ispitanice imale 2-3 puta veći rizik za gubitak djeteta u odnosu na trudnice koje su imale idealnu tjelesnu masu.

Pretilost u trudnoći je poznati faktor rizika za gestacijski dijabetes, preeklampsiju i porođajne defekte kod novorođenčadi.

Novi nalazi se temelje na analizi podataka prikupljenih za potrebe 38 ranijih studija tijekom kojih je dokumentirano više od 10000 spontanih pobačaja, 16200 slučajeva rođenja mrtvog djeteta i 20600 smrti dojenčadi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.