Ostalo

Važnost iskustva medicinskih sestara

Objavljeno 21.04.2014.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je veće radno iskustvo medicinskih sestara usko vezano s kvalitetnijom bolničkom njegom.
Važnost iskustva medicinskih sestara
 

Znanstvenici s Columbia University u New Yorku su se koristili podacima za više od 900000 pacijenata koji su tijekom 4 godine liječeni u nizu bolnica u SAD.

Pokazalo se kako je svako povećanje radnog iskustva medicinskih sestara za prosječno jednu godinu povezano s 1,3% kraćim trajanjem pacijentovog boravka u bolnici.

Kraće trajanje bolničkog liječenja je pokazatelj kvalitetnije njege, piše American Economic Journal: Applied Economics.

Uz to, kraće prosječno trajanje bolničkog liječenja donosi znatne financijske uštede zdravstvenom sustavu, dodaju istraživači.

S druge strane, odsutnost iskusnije medicinske sestre iz već "uhodanog" tima te njezino nadomještanje manje iskusnomm članicom je u istraživanju povezano s produženjem bolničkog liječenja pacijenata.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(22)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.