Tjelovježba

Kombinirani učinak prehrane i vježbanja

Objavljeno 05.06.2014.

Yahoo News

Britanski znanstvenici su utvrdili kako je u prevenciji povratka izgubljenih kilograma najučinkovitija kombinacija zdrave prehrane i tjelovježbe.
Kombinirani učinak prehrane i vježbanja
 

Nalazi istraživača s Newcastle University se temelje na podacima prikupljenima od 7788 odraslih ispitanika koji su bili uključeni u 45 ranije provedenih studija.

Svi sudionici istraživanja su najprije smanjili tjelesnu masu za najmanje 5%, a zatim su praćeni godinu dana kako bi se utvrdilo hoće li im se vratiti izgubljeni kilogrami.

British Medical Journal piše kako su se u promatranom razdoblju najučinkovitijima pokazali programi održavanja postignute tjelesne mase koji su kombinirali usvajanje zdravih prehrambenih navika i redovitu tjelovježbu.

Istraživači dodaju kako je ovaj pristup bio povezan s dobrim rezultatima i kod ispitanika koji su već bili oboljeli od bolesti prouzročenih pretilošću.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.