Majka i dijete

Posljedice pretilosti u trudnoći

Objavljeno 24.07.2014.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD povezuje pretilost u trudnoći s prosječno 36% većim rizikom za astmu kod djece, piše stručni časopis Pediatrics.
Posljedice pretilosti u trudnoći
 

Novi nalazi se odnose na djecu u dobi od 1 do 16 godina.

Istraživači vjeruju kako je ovakve rezultate moguće objasniti djelovanjem upalnih procesa povezanih s pretilošću koji mogu negativno utjecati na razvoj dišnog sustava fetusa.

Uz to, postoji mogućnost da nekvalitetna prehrana koja dovodi do pretilosti ne sadrži dovoljno hranjivih tvari potrebnih za normalan razvoj fetusa.

Znanstvenici iz Children's Hospital of Pittsburgh dodaju kako važan čimbenik mogu biti i geni koji povezuju pretilost kod majke i astmu kod potomstva.

Ranije studije su već povezale pretilost kod djece s većim rizikom za astmu.

Novi nalazi se temelje na analizi podataka za više od 100000 majki i njihove djece.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(34)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.