Tjelovježba

Kombinacija tjelovježbe za dijabetičare

Objavljeno 19.08.2014.

HealthDay

Kombinacija aerobne tjelovježbe i vježbi snage se pokazala najučinkovitijom glede kontrole koncentracije šećera u krvi kod dijabetičara.
Kombinacija tjelovježbe za dijabetičare
 

Analiza podataka prikupljenih za potrebe 14 ranijih studija je pokazala kako je kombinacija ovih tipova tjelovježbe znatno učinkovitija od svakog zasebno.

Sveukupno su korišteni podaci za više od 900 ispitanika s dijabetesom tipa 2.

Aerobna tjelovježba u kombinaciji s vježbama snage je bila najučinkovitija i u kontroli koncentracije tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi, visine krvnog tlaka i tjelesne mase, piše stručni časopis Diabetologia.

Znanstvenici s bečkog sveučilišta dodaju kako je nadzirana tjelovježba bila učinkovitija od samostalnog vježbanja kod kuće.

Po njihovim riječima, vježbe snage rezultiraju povećanjem mišićne mase i boljim korištenjem glukoze iz krvi, dok aerobna tjelovježba dovodi do trenutnog povećanja potrošnje glukoze.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.