Prehrana

Voće štiti od bolesti srca

Objavljeno 15.09.2014.

Yahoo News

Podaci prikupljeni od gotovo pola milijuna ispitanika pokazuju kako je svakodnevna konzumacija voća povezana s do 40% manjim rizikom za bolesti srca.
Voće štiti od bolesti srca
 

Istraživači sa sveučilišta u Oxfordu su se koristili podacima za osobe koje nikad nisu imale bolesti srca niti su uzimale lijekove za povišeni krvni tlak.

Pokazalo se i kako je svakodnevna konzumacija voća čimbenik koji doprinosi smanjenju rizika za hipertenziju.

U prosjeku su ispitanici koji su jeli voće svaki dan imali za 3,4 milimetra žive niži sistolički i za 4,1 milimetar žive niži dijastolički krvni tlak.

Svakodnevna konzumacija voća je u zasebnoj analizi podataka za 61000 osoba s bolestima srca ili hipertenzijom povezana s prosječno 32% manjim rizikom za smrt.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.