Ostalo

Izlasci u restorane šire struk

Objavljeno 20.10.2014.

HealthDay

Redoviti izlasci u restorane su u istraživanju provedenom u SAD povezani s većim rizikom za nakupljanje suvišnih kilograma.
Izlasci u restorane šire struk
 

Istraživači sa City University of New York dodaju kako su ispitanici koji su češće jeli izvan doma uz to imali i višu koncentraciju tzv. lošeg (LDL) kolesterola te manje koncentracije ključnih vitamina i minerala u krvi.

Rezultati koje je objavio International Journal of Obesity su prikupljeni od oko 8300 odraslih ispitanika u razdoblju od 5 godina.

Uočeni učinak prehrane u restoranima je bio izraženiji kod žena i osoba starijih od 50 godina.

Stručnjaci dobivene nalaze objašnjavaju posljedicama sve većih porcija u restoranima koji se na taj način pokušavaju izboriti za goste.

Uz to, ranija istraživanja su već ukazala na veću prisutnost masti i soli u obrocima koji se pripremaju u restoranima, posebno u restoranima tzv. brze hrane.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.