Prehrana

Orasi u prevenciji Alzheimerove bolesti?

Objavljeno 04.11.2014.

Huffington Post

Eksperimenti provedeni na miševima sugeriraju kako dodavanje oraha prehrani može smanjiti rizik obolijevanja od Alzheimerove bolesti.
Orasi u prevenciji Alzheimerove bolesti?
 

Istraživači s New York State Institute for Basic Research in Developmental Disabilities su kod životinja hranjenih orasima uočili značajna poboljšanja glede sposobnosti učenja, pamćenja, reduciranja anksioznosti i motoričkih sposobnosti.

Miševi su u istraživanju dobivali količinu oraha koja bi u ljudskoj prehrani imala ekvivalent od 30 do 50 grama ovih plodova dnevno.

Uočeni učinak oraha znanstvenici objašnjavaju djelovanjem antioksidansa i omega-3 masnih kiselina iz oraha.

Ranije studije su ukazale na zaštitni učinak oraha na zdravlje srca kod osoba izloženih stresu.

Znanstvenici vjeruju kako njihovi nalazi opravdavaju početak istraživanja o djelovanju oraha na prevenciju Alzheimerove bolesti kod ljudi.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(24)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.