Majka i dijete

Ftalati štete plodnosti

Objavljeno 22.02.2015.

HealthDay

Prenatalna izloženost ftalatima je povezana s većim rizikom za neplodnost kod muškaraca, objavili su američki znanstvenici.
Ftalati štete plodnosti
 

Istraživači s Icahn School of Medicine dodaju kako se njihovi nalazi prikupljeni od 800 trudnica i njihovog potomstva odnose na izloženost ftalatima u prva 3 mjeseca trudnoće.

Ftalati su kemijski spojevi prisutni u mnogim proizvodima od plastike.

Stručni časopis dodaje kako je prenatalna izloženost ftalatima bila povezana sa smanjenjem broja spermija unatoč reduciranoj upotrebi ovih spojeva.

Ranija testiranja provedena na životinjama su već pokazala kako je izloženost ftalatima povezana s većim rizikom za neplodnost.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.4 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.