Majka i dijete

Pasivno pušenje i bolesti srca

Objavljeno 25.03.2015.

HealthDay

Djeca čiji roditelji puše imaju u prosjeku gotovo dvostruko veći rizik za bolesti srca u odrasloj dobi, upozoravaju australski znanstvenici s University of Tasmania.
Pasivno pušenje i bolesti srca
 

Stručni časopis Circulation je objavio podatke prikupljene od ispitanika čija je izloženost dimu cigareta bila praćena od 1980. do 1983. godine.

Rizik za prisutnost znakova bolesti srca u odrasloj dobi je bio 1,6 puta veći kod osoba čiji su roditelji pazili da djecu ne izlažu dimu svojih cigareta.

Ovaj rizik je bio čak 4 puta veći kod osoba čiji roditelji nisu poduzimali ovakve mjere opreza.

Već su ranije studije pokazale kako izloženost pasivnom pušenju u dječjoj dobi može imati dugotrajne posljedice na njihovo zdravlje srca.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.