Tjelovježba

Prevencija non-Hodgkinovog limfoma

Objavljeno 04.05.2015.

HealthDay

Višegodišnje prakticiranje intenzivne tjelovježbe je u novoj studiji povezano s 30% manjim rizikom obolijevanja od non-Hodgkinovog limfoma.
Prevencija non-Hodgkinovog limfoma
 

Kanadski znanstvenici s University of British Columbia su za potrebe istraživanja koristili podatke prikupljene od 800 pacijenata s non-Hodgkinovim limfomom i 800 zdravih ispitanika.

Stručni časopis Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention dodaje kako je povezanost intenzivne tjelovježbe i manjeg rizika obolijevanja bila prisutna bez obzira na životinu dob sudionika istraživanja.

Non-Hodgkinov limfom je zloćudna proliferacija limfatičnih stanica imunološkog sustava, uključujući limfne čvorove, koštanu srž, slezenu, jetru i probavni sustav.

Učestalost je puno veća od Hodgkinove bolesti i raste s dobi, a uzrok bolesti je nepoznat.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.