Mladi

Veza pesticida i ADHD-a

Objavljeno 05.06.2015.

HealthDay

Nova studija ukazuje na povezanost između izloženosti pesticidima korištenima u kućanstvu i trostruko većeg rizika za poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD) kod djece i mlađih tinejdžera.
Veza pesticida i ADHD-a
 

Američki znanstvenici Cincinnati Children's Hospital dodaju kako je izloženost ovim pesticidima bila najizraženije povezana sa simptomima ADHD-a kao što su hiperaktivnost i impulzivnost.

Stručni časopis Environmental Health piše kako je uočena veza bila jača kod dječaka nego kod djevojčica.

Novi se nalazi odnose na posljedice izloženosti piretroidnim pesticidima koji se smatraju sigurnijima od organofosfatnih pesticida.

U istraživanju su korišteni podaci od gotovo 700 djece u dobi od 8 do 15 godina, a izloženost pesticidima je mjerena uz pomoć analize urina.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.