Ostalo

Utjecaj obroka na šećer u krvi

Objavljeno 24.06.2015.

Reuters

Obilniji doručak i oskudnija večera su najzdravija kombinacija obroka za osobe s dijabetesom tipa 2, sugerira novo istraživanje.
Utjecaj obroka na šećer u krvi
 

Pacijenti s dijabetesom tipa 2 koji su prakticirali ovakav način prehrane su bolje kontrolirali koncentraciju šećera u krvi te su imali manji rizik za znatna prekoračenja preporučenih vrijednosti šećera u krvi, piše stručni časopis Diabetologia.

Izraelski znanstvenici sa sveučilišta u Tel Avivu pojašnjavaju kako tzv. unutarnji sat organizma kontrolira i koncentraciju šećera u krvi te su i zbog toga veći izgledi za preveliku koncentraciju šećera u večernjim satima.

Novi su nalazi prikupljeni od 18 pacijenata s dijabetesom tipa 2 u dobi od 30 do 70 godina.

Najbolja kontrola koncentracije šećera u krvi je postignuta kada su ispitanici za doručak unosili 700 kalorija, za ručak 600 kalorija i za večeru samo 200 kalorija.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.