Majka i dijete

Roditelji trebaju dati dobar primjer djeci

Objavljeno 01.07.2015.

HealthDay

Američka akademija pedijatrije je objavila preporuke u kojima se roditelje poziva da zdravim životnim navikama pruže dobar primjer djeci.
Roditelji trebaju dati dobar primjer djeci
 

U preporukama se navodi kako uravnotežena prehrana i redovita tjelovježba kod roditelja povećavaju izglede da će i djeca imati zdrave životne navike.

Stručnjaci dodaju kako za obitelji nikad nije prerano za usvajanje zdravih životnih navika.

Po njihovim riječima, roditelji bi se za potrebne savjete trebali obratiti pedijatrima.

Ključno je kontrolirati unos kalorija, reducirati unos šećera, te istovremeno povećati dostupnost zdravih namirnica, stoji u preporukama.

Uz uključivanje djece u tjelesne aktivnosti roditelja, preporučuje se ograničavanje broja televizora u domu te kontrola pristupa ostalim elektroničkim uređajima.

Djeci je potrebno barem 9 sati sna, te bi roditelji trebali uspostaviti rutinu glede odlaska na spavanje i buđenja, dodaju stručnjaci.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.