Žensko zdravlje

Veza stresa i suvišnih kilograma

Objavljeno 09.07.2015.

Science Daily

Istraživanje provedeno u SAD uz sudjelovanje 3617 osoba je pružilo bolji uvid u utjecaj stresa na pretilost u odrasloj dobi.
Veza stresa i suvišnih kilograma
 

Pokazalo se kako stres nema značajan utjecaj na izglede za nakupljanje suvišnih kilograma kod muškaraca, objavili su znanstvenici s Michigan State University u stručnom časopisu Social Science & Medicine.

Nasuprot tome, stres je imao važnu ulogu glede rizika za pretilost kod žena, posebice ako je bila riječ o stresu doživljenom prije 16. godine života.

Sudionici istraživanja su bili praćeni 15 godina.

Znanstvenici pišu kako su žene sklonije većoj konzumaciji hrane nakon izloženosti stresu, za razliku od muškaraca koji se u većem broju slučajeva povlače u sebe ili se okreću alkoholu.

Slične razlike u reakcijama žena i muškaraca su već uočene kod osoba s depresijom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.