Muško zdravlje

PTSP i više od 40 godina nakon rata

Objavljeno 24.07.2015.

Reuters

Desetljećima nakon završetka rata u Vijetnamu neki od simptoma posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) su još uvijek prisutni kod 11% američkih veterana.
PTSP i više od 40 godina nakon rata
 

Stručni časopis JAMA Psychiatry dodaje kako trećina veterana s PTSP-om također pati i od teške depresije.

Uz to, pokazalo se kako poteškoće sa zdravljem karakteristične za stariju životnu dob i slabljenje kognitivnih sposobnosti mogu dodatno pogoršati PTSP.

Slične posljedice ima i društvena izoliranost koja često prati umirovljenje, upozoravaju istraživači s New York University.

Njihovi nalazi su prikupljeni praćenjem 1450 američkih veterana rata u Vijetnamu.

Procjenjuje se kako je od simptoma PTSP-a patilo ili još uvijek pati četvrtina američkih vojnika koji su se borili u Vijetnamu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.