Prehrana

Pržena hrana i bolesti srca

Objavljeno 17.08.2015.

Yahoo News

Česta konzumacija pržene hrane je povezana s prosječno 56% većim rizikom za bolesti srca, piše stručni časopis Circulation.
Pržena hrana i bolesti srca
 

Istraživanje američkih znanstvenika s University of Alabama je trajalo šest godina, a provedeno je uz sudjelovanje više od 17000 ispitanika.

Svi sudionici istraživanja su bili stariji od 45 godina i nijedan od njih nije patio od bolesti srca na početku promatranog razdoblja.

Rizik je bio dodatno povećan kod ispitanika koji su prženu hranu konzumirali u kombinaciji sa zašećerenim pićima.

Na uočeno povećanje rizika nisu utjecali čimbenici poput životne dobi ili etničkog podrijetla.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.