Muško zdravlje

Rizik za PTSP ne ovisi o spolu

Objavljeno 31.08.2015.

HealthDay

Podaci prikupljeni od žena i muškaraca u vojsci SAD pokazuju kako spol nema ulogu glede rizika za posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).
Rizik za PTSP ne ovisi o spolu
 

U istraživanju provedenom na University of California su korišteni podaci od oko 2300 parova žena i muškaraca sa sličnim borbenim iskustvom.

Nitko od ispitanika nije imao PTSP na kraju istraživanja i svi su sudjelovali u ratovima u Iraku i/ili Afganistanu.

PTSP se do kraja sedmogodišnjeg istraživanja pojavio kod 6,7% muškaraca i 6,1% žena, a uočena razlika u riziku nije statistički značajna, objavio je stručni časopis Psychiatric Research.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.