Treća dob

Društvene veze ključne za zdravlje

Objavljeno 27.03.2016.

HealthDay 

Pozitivan učinak društvenih veza na zdravlje je usporediv s učinkom zdrave prehrane i tjelovježbe, objavili su američki znanstvenici s University of North Carolina.
Društvene veze ključne za zdravlje
 

Po njihovim riječima, dugoročan učinak društvenih veza je podjednako važan i za mlađe i za starije osobe.

Uz to, pokazalo se kako osobe s više društvenih veza u adolescenciji imaju bolje izglede za dobro zdravlje u starijoj životnoj dobi.

Kako piše znanstveni časopis Proceedings of the National Academy of Sciences, društvene veze su bile povezane s manjim rizikom za previsoki krvni tlak, pretilost i upalne procese povezane s bolestima srca, moždanim udarom, rakom i drugim bolestima.

Veći broj društvenih veza je u ranijim studijama već povezan s većim izgledima za dugovječnost.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.