Muško zdravlje

Tjelovježba i preživljavanje raka prostate

Objavljeno 19.04.2016.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD povezuje redovitu tjelovježbu s većim izgledima za preživljavanje raka prostate.
Tjelovježba i preživljavanje raka prostate
 

Nalazi znanstvenika iz American Cancer Society su prikupljeni na uzorku o oko 10000 muškaraca u dobi od 50 do 93 godine.

Ispitanicima je između 1992. i 2011. godine dijagnosticiran lokalizirani rak prostate.

Pokazalo se kako pacijenti koji su bili tjelesno najaktivniji prije dijagnoze imaju prosječno 30% manji rizik za smrt od raka prostate.

Muškarci koji su bili tjelesno najaktivniji su imali dodatno smanjeni rizik za smrt, a zaštitni učinak je uočen i kod ispitanika koji su prakticirali umjerenu tjelovježbu poput hodanja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.