Prehrana

Prehrana i rizik za dijabetes tipa 2

Objavljeno 16.06.2016.

HealthDay

Prehrana utemeljena na namirnicama biljnog podrijetla je povezana s do 34% manjim rizikom obolijevanja od dijabetesa tipa 2, sugerira istraživanje provedeno na Harvardu.
Prehrana i rizik za dijabetes tipa 2
 

Znanstvenici kažu kako i umjerene promjene glede prehrane koji dovode do povećanja konzumacije voća, povrća i integralnih žitarica mogu značajno smanjiti rizik za dijabetes tipa 2.

Rizik za dijabetes tipa 2 je bio najmanji kod osoba koje su najčešće konzumirale zdravu hranu biljnog podrijetla, a posebno kod onih najsklonijih mahunarkama i orašastim plodovima.

Rezultati objavljeni u znanstvenom časopisu PLoS Medicine se temelje na podacima prikupljenima tijekom 20 godina od oko 200000 ispitanika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(16)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.