Muško zdravlje

Orašasti plodovi za oboljele od raka prostate

Objavljeno 20.06.2016.

NHVoice

Istraživanje provedeno na 6800 muškaraca s rakom prostate koji nije metastazirao povezuje čestu konzumaciju orašastih plodova s manjim rizikom za smrt.
Orašasti plodovi za oboljele od raka prostate
 

Znanstvenici s Harvarda su utvrdili kako pacijenti koji su orašaste plodove jeli 4-5 puta tjedno imaju prosječno 34% manji rizik za smrt od raka prostate u odnosu na pacijente koji su orašaste plodove jeli vrlo rijetko.

Istraživanje je trajalo 26 godina.

British Journal of Cancer piše kako su već ranije studije povezale orašaste plodove s poboljšanjem osjetljivosti na inzulin te smanjenjem rizika za dijabetes te bolesti srca i krvnih žila.

Rezistencija na inzulin je poznati čimbenik rizika za bržu progresiju raka prostate, pojašnjavaju istraživači.

Orašasti plodovi su dobar izvor nezasićenih masti, vitamina, minerala i proteina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.