Majka i dijete

Novi pristup otkrivanju autizma

Objavljeno 05.08.2016.

HealthDay

Jednostavnim testiranjem sluha je moguće vrlo rano identificirati djecu s većim rizikom za autizam, objavili su američki znanstvenici s University of Rochester.
Novi pristup otkrivanju autizma
 

U njihovom istraživanju su kod djece s autizmom otkrivene poteškoće s funkcijom unutarnjeg uha koje negativno utječu na sposobnost prepoznavanja govora.

Na ovaj način je moguće otkriti povećani rizik za autizam i prije nego što su djece dovoljno stara za početak govora, piše stručni časopis Autism Research.

Iako s mnogi znaci autizma javljaju prije navršene druge godine života, većina pogođene djece dobije dijagnozu ovog poremećaja tek nakon četvrte godine.

Raniji početak terapija za autizam je povećan s izraženijim pozitivnim učinkom, napominju istraživači.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(17)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.