Ostalo

Blizanci žive duže

Objavljeno 25.08.2016.

HealthDay

Podaci prikupljeni u Danskoj sugeriraju kako blizanci u prosjeku žive duže od ostatka populacije, objavio je znanstveni časopis PLoS One.
Blizanci žive duže
 

Rezultati su utemeljeni na podacima za više od 2900 blizanaca istog spola rođenih u Danskoj između 1870. i 1900. godine.

Analiza provedena u SAD na University of Washington pokazuje kako su u svakoj dobi blizanci imali veće izglede za preživljavanje u odnosu na prosjek za Dansku.

Dodatno veći izgledi za duži život su uočeni kod jednojajčanih blizanaca.

Znanstvenici vjeruju kako je ovakve rezultate moguće objasniti pozitivnim utjecajem kojeg na zdravlje ima uska cjeloživotna povezanost između blizanaca.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.