Ostalo

SAD: Više roditelja ne želi cijepiti djecu

Objavljeno 30.08.2016.

HealthDay

Istraživanje američke udruge pedijatara ukazuje na povećanje broja slučajeva roditelja koji ne žele cijepiti djecu.
SAD: Više roditelja ne želi cijepiti djecu
 

Prema podacima iz 2006. godine, s ovakvom situacijom se susrelo 75% pedijatara u SAD.

Najnoviji dostupni nalazi iz 2013. godine pokazuju kako se ovaj udio pedijatara popeo na 87%.

Roditelji u 75% broju slučajeva ne žele cijepiti djecu jer vjeruju kako je to nepotrebno, obzirom da je riječ o prevenciji bolesti koje su iskorijenjene u SAD.

Na drugom mjestu među razlozima odbijanja cjepiva je zabrinutost zbog njihove sigurnosti, piše stručni časopis Pediatrics.

Stručnjaci upozoravaju kako bi odbijanje velikog broja roditelja da cijepe djecu moglo dovesti do epidemija bolesti koje je moguće spriječiti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.