Prehrana

Zdrava prehrana i uspjeh u školi

Objavljeno 21.09.2016.

HealthDay

Nalazi finskih znanstvenika sa sveučilišta u Jyvaskyli povezuju zdraviju prehranu s boljim rezultatima na testovima čitanja.
Zdrava prehrana i uspjeh u školi
 

To se posebno odnosi na djecu čija prehrana ima veći udio voća, povrća, ribe i proizvoda od cjelovitih žitarica, piše European Journal of Nutrition.

Izbjegavanjem unosa slatke hrane i ograničavanjem konzumacije crvenog mesa je moguće znatno popraviti rezultate na ovakvim testovima, sugeriraju nalazi prikupljeni od 161 djeteta.

Pozitivan učinak zdrave prehrane nije bio ovisan o socioekonomskom statusu djece, njihovoj tjelesnoj formi ili prisutnosti masnog tkiva u organizmu.

Djeca su praćena od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(17)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.