Prehrana

Financijski poticaj za zdraviju prehranu

Objavljeno 26.09.2016.

HealthDay

Davanje financijskih poticaja povećava sklonost prema zdravijoj prehrani, sugerira istraživanje provedeno u SAD na University of Connecticut.
Financijski poticaj za zdraviju prehranu
 

Nalazi prikupljeni od osoba slabijeg imovinskog stanja pokazuju kako je davanje 30%-tnog popusta pri kupovini voća i povrća bilo najučinkovitije u kombinaciji s mjerama koje su otežavale kupovinu hrane i pića s visokim udjelom šećera.

Istraživanje je trajalo 12 tjedana, a provedeno je uz sudjelovanje oko 300 ispitanika.

Stručni časopis JAMA Internal Medicine piše kako bi primjena ovih saznanja u modificiranju postojećih socijalnih programa pomoći mogla znatno smanjiti izglede za dijabetes tipa 2 i bolesti srca kod osoba koje imaju najmanje prihode.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(12)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.