Ostalo

Kontrola krvnog tlaka spašava živote

Objavljeno 30.09.2016.

HealthDay

Agresivnija kontrola krvnog tlaka kod osoba s povećanim rizikom za bolesti srca bi samo u SAD spriječila više od 100000 smrtnih slučajeva godišnje.
Kontrola krvnog tlaka spašava živote
 

U istraživanju provedenom na National Institutes of Health su korišteni podaci prikupljeni od osoba starijih od 50 godina čiji se sistolički krvni tlak kretao između 130 i 180 mmHg.

Pokazalo se kako je snižavanje krvnog tlaka do 120 mmHg kod ispitanika povezano s 27% manjim rizikom za smrt od bilo kojeg uzroka i 43% manjim rizikom za smrt od stanja povezanih s kardiovaskularnim sustavom.

Prema postojećim preporukama u SAD, ciljana vrijednost sistoličkog krvnog tlaka kod pacijenata tretiranih zbog hipertenzije je do 140 mmHg.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(17)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.