Ostalo

Postoperativni rizik zbog apneje

Objavljeno 20.10.2016.

HealthDay

Osobe koje pate od apneje, opetovanog privremenog prestanka disanja u snu, imaju veći rizik za postoperativne komplikacije, utvrdili su američki znanstvenici.
Postoperativni rizik zbog apneje
 

Rizik je bio najizraženiji glede fibrilacije atrija i nastanka krvnih ugrušaka, objavili su istraživači iz bolnica u Detroitu i Youngstownu nakon praćenja 290 pacijenata.

Više od polovice pacijenata uključenih u istraživanje uopće nije bilo svjesno da pati od apneje.

Znanstvenici vjeruju kako je dobivene rezultate moguće objasniti "mehaničkim stresom" koji apneja ima na srce, te prisutnošću upalnih procesa u krvnim žilama kod osoba s apnejom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(17)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.