Žensko zdravlje

Depresija i smrtnost od raka dojke

Objavljeno 18.11.2016.

Fox News

Žene koje su patile od depresije imaju manje izglede za preživljavanje raka dojke, pokazalo je istraživanje provedeno u Danskoj.
Depresija i smrtnost od raka dojke
 

Koristeći se podacima za 45000 ispitanica s rakom dojke, istraživači su izračunali kako žene koje su i prije dijagnoze karcinoma bile liječene zbog depresije imaju prosječno 13%-tni rizik za smrt tijekom promatranog petogodišnjeg razdoblja.

Kod pacijentica koje nisu patile od depresije prije dijagnoze raka dojke je petogodišnji rizik za smrt iznosio prosječno 11%.

Sveukupno su ispitanice s poviješću depresije imale 11% veći rizik za smrt od raka dojke i 21% veći rizik za smrt od bilo kojeg uzroka.

Journal of Clinical Oncology je objavio podatke prikupljene od žena kojima je rak dojke dijagnosticiran između 1998. i 2011. godine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(19)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.