Prehrana

Stručnjaci upozoravaju na glad i pretilost

Objavljeno 02.12.2016.

Reuters

Stručnjaci UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) upozoravaju kako u svijetu raste broj ljudi koji su ili gladni ili pretili.
Stručnjaci upozoravaju na glad i pretilost
 

Po njihovim podacima, trenutno je trećina svjetske populacije ili gladna ili pretila, a do 2035. godine bi se ovaj udio mogao povećati na 50%.

Procjene UN-a pokazuju kako ovaj problem u svijetu izaziva godišnje troškove od oko 3500 milijardi dolara, najviše zbog cijene liječenja i izgubljene produktivnosti.

Sve su teže pogođene srednje razvijene zemlje, a jedan od uzroka je pad cijena prehrambenih proizvoda poput hamburgera, sladoleda ili čokolade.

S druge strane, od 1990. se bilježi povećanje cijena svježeg voća i povrća.

Podaci FAO-a pokazuju kako je u svijetu gladno 800 milijuna ljudi, a pretilo 1,9 milijardi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(15)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.