Prehrana

Studija hvali orašaste plodove

Objavljeno 07.12.2016.

Yahoo News

Studija objavljena u stručnom časopisu BMC Medicine povezuje konzumaciju orašastih plodova s manjim rizikom za bolesti srca, dijabetes i rak.
Studija hvali orašaste plodove
 

Nova analiza međunarodne skupine znanstvenika je utemeljena na podacima prikupljenima tijekom 29 ranijih istraživanja provedenih uz sudjelovanje više od 800000 ispitanika.

Dnevni unos 20 grama orašastih plodova je bio povezan s prosječno 30% manjim rizikom za bolesti srca i 15% manjim rizikom za rak.

Rizik za dijabetes je kod ovih osoba bio manji za prosječno 40%.

Ukupni rizik za preuranjenu smrt je kod osoba koje su svakodnevno konzumirale oko 20 grama orašastih plodova bio manji za 22%.

Znanstvenici s Imperial College London vjeruju kako je ovakve rezultate moguće objasniti činjenicom da orašasti plodovi obiluju vlaknima, magnezijem, antioksidansima i polinezasićenim mastima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(11)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.