Prehrana

Mediteranska prehrana pomaže pretilim osobama

Objavljeno 12.03.2017.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD na Ohio State University povezuje mediteransku prehranu s reduciranjem upalnih procesa i kroničnih bolova kod pretilih osoba.
Mediteranska prehrana pomaže pretilim osobama
 

Upale i bolovi su u najvećoj mjeri bili smanjeni kod osoba koje su se najviše pridržavale mediteranskog načina prehrane.

Rezultati objavljeni u stručnom časopisu Pain su prikupljeni od 98 ispitanika u dobi od 20 do 78 godina.

Uočeni pozitivan učinak mediteranske prehrane nije ovisio o dobi niti o tome koliko su ispitanici imali kilograma viška.

Znanstvenici vjeruju kako se ovakvo djelovanje mediteranske prehrane temelji na protuupalnim svojstvima sastojaka ribe, voća i povrća.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(15)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.