Prehrana

Cijena namirnica i kvaliteta prehrane

Objavljeno 13.03.2017.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako je poreznom politikom moguće ostvariti pozitivan utjecaj na kvalitetu prehrane kupaca.
Cijena namirnica i kvaliteta prehrane
 

Analiza podataka prikupljenih za potrebe 30 ranije provedenih studija je pokazala kako porezne olakšice na zdraviju hranu mogu povećati učestalost konzumacije upravo tih namirnica.

Isto tako, povećanje poreza na nezdravu hranu rezultira proporcionalnim smanjenjem konzumacije tih prehrambenih proizvoda.

Znanstvenici s Tufts University u Bostonu su izračunali kako promjene cijena hrane za samo 10% relativno brzo utječu na prehrambene navike potrošača.

Nalazi objavljeni u znanstvenom časopisu PLOS One ukazuju i na mogućnost da se oporezivanjem hrane utječe na tjelesnu masu kupaca.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.