Muško zdravlje

Posljedice osteoporoze kod muškaraca

Objavljeno 16.03.2017.

HealthDay

Iako se frakture prouzročene osteoporozom češće bilježe kod žena, ovakvi lomovi kostiju kod muškaraca su povezani s većim rizikom za smrt.
Posljedice osteoporoze kod muškaraca
 

Znanstvenici s University of California su se u istraživanju koristii podacima za više od milijun osoba starijih od 65 godina.

87% ispitanika su bile žene, a svi sudionici istraživanja su patili od osteoporoze te su tijekom promatranog četverogodišnjeg razdoblja doživjeli najmanje jednu frakturu.

Rizik za smrt u roku od godinu dana nakon zadobivene frakture je kod muškaraca iznosio 19%, a kod žena 13%.

Žene su imale prosječno 5 puta veći rizik za inicijalne frakture, ali su u odnosu na muškarce u sljedeće 3 godine imale manji rizik za nove frakture, dodaju istraživači.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(12)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.