Mladi

Krvni test za autizam

Objavljeno 18.03.2017.

HealthDay

Američki znanstvenici s Rensselaer Polytechnic Institute su razvili eksperimentalni krvni test koji uz 98% točnosti omogućuje otkrivanje prisutnosti autizma kod djece u dobi od 3 do 10 godina.
Krvni test za autizam
 

Uz pomoć novog testa je moguće dijagnosticirati široki spektar autističnih poremećaja te ocijeniti intenzitet nekih stanja povezanih s autizmom, piše stručni časopis PLOS Computational Biology.

Učinkovitost testa utemeljenog na otkrivanju nekih metaboličkih markera u krvi je provjerena na uzorku od 83 djece s autizmom i 76 djece iz kontrolne skupine.

Procjene američkih stručnjaka sugeriraju kako u SAD poremećaji autističnog spektra pogađaju 1 od 68 djece.

Većem riziku su izloženi dječaci.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.