Prehrana

Loša prehrana povećava rizik za smrt

Objavljeno 19.03.2017.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je loša prehrana 2015. godine doprinijela oko 400000 smrtnih slučajeva prouzročenih bolestima srca i moždanim udarom.
Loša prehrana povećava rizik za smrt
 

Povećanje rizika za smrt je povezano s pretjeranim unosom soli i trans masti, ali i nedovoljnom zastupljenošću voća, povrća i cjelovitih žitarica u prehrani, upozoravaju znanstvenici s University of Washington u Seattleu.

Negativan učinak loše prehrane je bio izraženiji kod muškaraca.

Bolesti srca i krvnih žila su vodeći uzrok smrti u SAD, a loša prehrana je najvažniji čimbenik rizika za njihovu pojavu.

Novi rezultati pokazuju i kako bi kvalitetnija prehrana mogla spriječiti gotovo polovicu slučajeva smrti prouzročenih bolestima kardiovaskularnog sustava.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(12)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.