Ostalo

Posljedice pomanjkanja sna u djetinjstvu

Objavljeno 20.03.2017.

Reuters

Istraživanje provedeno u SAD povezuje pomanjkanje sna u ranom djetinjstvu s povećanjem izgleda za kognitivne i bihevioralne poteškoće u dobi od 7 godina.
Posljedice pomanjkanja sna u djetinjstvu
 

Osim smanjenja sposobnosti održavanja pozornosti, ova djeca su imala i veće izglede za poteškoće s kontroliranjem emocija te slabije rezultate na testiranjima kognitivnih sposobnosti.

Znanstvenici iz Massachusetts General Hospital for Children u Bostonu vjeruju kako manjak sna u ranoj životnoj dobi negativno utječe na sposobnost mozga da procesuira dolazne informacije te odgovori na njih.

U istraživanju objavljenom u stručnom časopisu Academic Pediatrics su korišteni podaci za 1046 djece praćene od najranije dobi do navršene 7. godine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(12)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.