Majka i dijete

Pretile majke "ne vide" pretilost kod djece

Objavljeno 20.03.2017.

HealthDay

Nalazi američkih znanstvenika pokazuju kako mnoge pretile majke podcjenjuju tjelesnu masu svoje djece, objavio je stručni časopis Obesity Science & Practice.
Pretile majke "ne vide" pretilost kod djece
 

Istraživači s Washington University u St. Louisu su se koristili podacima prikupljenima od 230 majki s predškolskom djecom.

Sve majke uključene u studiju su imale višak kilograma.

Pokazalo se kako su ispitanice koje imaju pretilu djecu uspjele točno procijeniti njihovu tjelesnu masu u samo 20% slučajeva.

40% ih je bilo uvjerenja kako njihova djeca imaju manju tjelesnu masu od stvarne.

Nedavno provedeno istraživanje je pokazalo kako djeca pretilih majki imaju više poteškoća s procjenjivanjem vlastite tjelesne mase.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.