Muško zdravlje

Uspjeh kampanje "Počeši s razlogom"

Objavljeno 21.03.2017.

Počeši s razlogom

U KBC Zagreb je održana konferencija za novinare na kojoj je naglašen uspjeh kampanje za rano otkrivanje raka testisa.
Uspjeh kampanje "Počeši s razlogom"
 

Rak testisa se uglavnom javlja između 18. i 35. godine, a ako se otkrije u ranoj fazi izlječiv je u više od 95% slučajeva.

Aktivnosti kampanje "Počeši s razlogom"su prošle godine rezultirale ranim otkrivanjem raka testisa kod 46 muškaraca.

To pokazuje da edukacija, bolja informiranost i samopregledi mogu doprinijeti smanjenju broju pacijenata u uznapredovaloj fazi bolesti te te tako povećati izglede za uspjeh liječenja, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Važan dio kampanje je telefonsko savjetovalište na Odjelu za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC Zagreb koje je u funkciji svakog četvrtka od 13 do 15 sati na broju telefona 01/2388-112.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.