Ostalo

KBC Rijeka: Novi laserski uređaj

Objavljeno 29.04.2017.

KBC Rijeka

Na Klinici za urologiju KBC Rijeka instaliran je novonabavljeni laserski uređaj najsuvremenije generacije.
KBC Rijeka: Novi laserski uređaj
 

Putem sofisticiranog uređaja već je uspješno obavljen i prvi operativni zahvat.

Nova oprema je ujedno i temelj za formiranje Centra za lasersku urologiju s posebnom operacijskom salom pri Klinici za urologiju.

Vrhunskim uređajem bit će moguće obavljanje zahvata kao što su operacije kamenaca u mokraćovodu i u bubregu, operacije malignih tumora mokraćovoda te kanalnog sustava bubrega.

Također, izvodit će se operacije uvećane prostate, operacije suženja mokraćne cijevi i operacije malignih tumora mokraćnog mjehura.

Uporaba lasera u navedenim zahvatima dovest će do kraće hospitalizacije, bržeg oporavka i mobilizacije bolesnika te značajno manjeg gubitka krvi, jer se radi o beskrvnim i minimalno invazivnim operacijama.

Procjena je kako će se uporabom lasera na Klinici za urologiju godišnje izvršiti preko 1000 operacija.

Za potrebe rada s laserskim uređajem riječki liječnici prošli su posebnu obuku u Italiji, Austriji i Francuskoj.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.