Majka i dijete

Još jedna studija podržava dojenje

Objavljeno 09.05.2017.

HealthDay

30% korisnih crijevnih bakterija kod male djece dolazi direktno iz majčinog mlijeka, pokazalo je istraživanje provedeno na University of California.
Još jedna studija podržava dojenje
 

Još 10% korisnih crijevnih bakterija kod male djece je podrijetlom s kože majčinih dojki.

Novi nalazi su rezultat analize podataka prikupljenih od 107 majki i njihove djece.

Journal of the American Medical Association dodaje kako je pozitivan učinak dojenja na crijevnu floru djece bio prisutan i kada je dojenje kombinirano s unosom čvrste hrane.

Ranija istraživanja su pokazala kako uravnotežen sastav crijevnih bakterija pruža zaštitu od stanja povezanih s funkcijom imunološkog sustava, primjerice astme, alergija i dijabetesa tipa 1.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.