Majka i dijete

Toplo vrijeme i gestacijski dijabetes

Objavljeno 16.05.2017.

MedPage Today

Nalazi kanadskih znanstvenika iz St. Michael's Hospital u Torontu ukazuju na povećanje učestalosti gestacijskog dijabetesa u razdobljima toplijeg vremena.
Toplo vrijeme i gestacijski dijabetes
 

Svako povećanje prosječne temperature zraka za 10 stupnjeva Celzija u 30-dnevnom razdoblju je bilo povezano s 6%-9% većom učestalošću gestacijskog dijabetesa.

Učestalost gestacijskog dijabetesa kod trudnica izloženih iznimno hladnom vremenu s temperaturama nižima od -10 stupnjeva Celzija je iznosila 4,6%, a kod trudnica izloženih temperaturama zraka višima od 24 stupnja Celzija je učestalost gestacijskog dijabetesa narasla na 7,7%.

Kako piše Canadian Medical Association Journal, istraživači su u obzir uzeli i ostale čimbenike povezane s gestacijskim dijabetesom, poput dobi trudnica.

U istraživanju su korišteni podaci za oko 400000 ispitanica.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(10)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.