Ostalo

Utjecaj tjelesne mase na zdravlje

Objavljeno 18.05.2017.

BBC News

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji opovrgava stav po kojem neke pretile osobe bez obzira na višak kilograma nemaju veći rizik za poteškoće sa zdravljem.
Utjecaj tjelesne mase na zdravlje
 

Nalazi znanstvenika s University of Birmingham se temelje na analizi podataka za oko 3,5 milijuna ljudi praćenih od 1995. do 2015. godine.

Ključni su bili rezultati prikupljeni od ispitanika koji su bili pretili na početku promatranog razdoblja, no još su bili "metabolički zdravi", tj. nisu imali znakove prisutnosti bolesti srca ili dijabetesa.

Pokazalo se kako kod ovih osoba s vremenom raste rizik za bolesti srca, moždani udar i zatajenje srca.

Najveće povećanje rizika za zdravlje je uočeno kod osoba s naslagama masnog tkiva u predjelu abdomena.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.